THIRD EAR STUDIO

AFGØRENDE
ØJEBLIKKE

En serie om seks afgørende øjeblikke i musikkens historie

Afgørende øjeblikke er seks koncertforestillinger, hvor musik, skuespil, podcast og scenografi smedes sammen til en fortælling om et afgørende øjeblik i verdenshistorien, musikhistorien eller en komponists liv. Det er klassisk musik, som du aldrig har oplevet det før. I forbindelse med hver koncert udgiver vi et afsnit i podcasten. Lavet i samarbejde med Copenhagen Phil.

Skrevet, optaget og fortalt af Tim Hinman
i samarbejde med Copenhagen Phil


Afgørende øjeblikke støttes af Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Spar Nord Fonden, Det Obelske Familiefond, KODA og Statens Kunstfond.

Episode 1

MIRAKLET I KRIGSZONEN

Afgørende øjeblikke #1. Miraklet i krigszonen. Om Leningrad Symfonien. Om sult. Om sandhed. Podcasten er den første i en række af seks. Den er skabt af Third Ears Tim Hinman i samarbejde med Copenhagen Phil.

Episode 2

EN STORM I ET GLAS VAND

Tim Hinman dykker ned i nogle af de teorier og fortællinger der er opstået i kølvandet på den store komponist Tjajkovskijs død. Med hjælp fra Lars Mikkelsen, Maria Bundgård, Marina Frolova Walker og Pavel Gezenzhov undersøger vi hans livshistorie. Musikken i denne episode er bl.a. uddrag fra Tjajkovskijs 6. symfoni, spillet af ingen ringere end Copenhagen Phil.

Episode 3

EN KUNSTNER I FRIT FALD

På en bro over Rhinen står komponisten Schumann og kigger ned i det mørke, iskolde vand. Det er fastelavnsmandag 1854, og hans liv er en kamp mod et indre mørke, han ikke kan styre. Han prøver flere gange at gøre en ende på det. Livet. Men uden held…

Skrevet, optaget og fortalt af Tim Hinman i samarbejde med Copenhagen Phil. Afgørende øjeblikke støttes af Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Spar Nord Fonden, Det Obelske Familiefond, KODA og Statens Kunstfond.

 

Send det videre: